CALIDOSCOPI

ESPAI DE CREACIO PLASTICA

dimarts, 23 de setembre del 2014

Tallers de Creació Compartida: WASSILY KANDINSKY

  El mes de setembre als Tallers de Creació Compartida hem estat treballant al voltant de l'obra de dos artistes: Piet Mondrian i Wassily Kandinsky.

  Wassily Vasílievich Kandinsky, més conegut como Kandinsky, és un artista rus i tal vegada el pintor més important de l'Art abstracte.

    Al principi estava interessat per la cultura primitiva i les manifestacions artístiques populars russes, molt especialment per l’art de la regió de Volodga, ric en ornaments.

 També el fascinava l’obra de Rembrandt,  Monet, les avantguardes franceses ( postimpressionisme, fauvisme)  i el Jugendstil alemany.

             Anys més tard pensà que la representació de l’objecte a les seves pintures era secundària i que la bellesa de les seves obres residia en la riquesa cromàtica i la simplificació de la forma.

        A finals de la dècada de 1910 es va anar allunyant de la pintura figurativa (reproducció del natural) i es va anar introduint en la pintura abstracta (l’abstracció).

      Va pintar figures geomètriques i va introduir les emocions de l’artista a la pintura a través dels colors de la seva paleta, sense deixar de banda la natura i les seves formes.

        Entre 1910 i 1914 Kandinsky va pintar nombroses obres que agrupà en tres categories: les impressions, inspirades en la naturalesa; les improvisacions, expressió d’emocions interiors; i les composicions, que uneixen  intuïció i composició.

Al taller de  Wassily Kandinsky amb les famílies hem fer les següents activitats:

1-Trobada amb el pintor i les seves obres: observació dels colors que fa servir i formes:


2-Creació d'una obra plàstica en grup:



4-Creació d'una obra plàstica individual inspirada en les obres de Wassily Kandinsky, tot experimentant amb diversos materials: pintures, papers, plastilina, rotlles de cartró, taps de suro, taps de plàstic i tècniques: pintar, enganxar, modelar, estampar...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada